LITE FAKTA OCH BESKRIVNING

La Gomera är den näst minsta av de 7 bebodda kanarieöarna.

Ön bjuder på ett dramatiskt landskap med fantastisk natur som man kanske inte förknippar med kanarieöarna.

Nationalparken – Garajonay – är med på UNESCO:s lista över vårt gemensamma värdsarv. Antalet hotell med fler än 10 rum är lätträknade. Inga charterplan flyger hit och Gomera är praktiskt taget oupptäckt av turismen.

Befolkningen uppgår till ca 21.000 personer. Ön är nästan rund med en diameter av 25 km Huvudvägarna är asfalterade och välskötta och slingrar sig bitvis kraftigt i det kuperade landskapet. De kan liknas vid österrikiska alpvägar, med höga berg och djupa dalar. Hyrbil är ett ”måste” för att kunna uppleva byarna, naturområderna och kusten då busslinjerna är glesa och trafikerar bara större orter. Det är lätt att köra bil på ön. Tempot är lungt och trafiken är inte tät.


Klicka på kartan för större visning
Gomera är ingen lämplig semesterö för människor som har svårt att gå.
Nivåskillnader till restauranger, lägenheter, och sevärdheter är vanlig. Däremot är den mycket lämplig för fotvandrare. Det finns c:a 60 olika vandringsleder.

Utbudet av diskotek, gatuförsäljare, nattklubbar och kriminalitet är mycket nära noll. Badstränderna håller inte samma höga klass som på Gran Canaria eller Teneriffa (kortare och stenigare playor) men vattnet är lika varmt och solen lika generös.

Berlitz reseguide beskriver ön så här:
”Av alla de lyckliga öarna är Gomera kanske den allra lyckligaste”.Pan Reseguide skriver så här om
La Gomera:
”Men det är återigen småöarna längst i väster som är Atlantens verkliga pärlor. La Palma och kanske i första hand
La Gomera är till dags dato orörda.
Båda är märkliga och höglänta påfallande vackra, inte så underbara för badälskare men idealiska för naturälskare, för fotvandrare och för verklig avkoppling”.
Klicka på bilderna för att visa bildspel från La Gomera

Klicka på bilderna för större visning.